головна
    про нас
   наші проекти
пошукові загони клубу
   контакти



Звіт про роботу Київського історико-патріотичного Клубу «Пошук» у 2011 році.

Пошуково-меморіальна робота:

  1. Київо-Святошинський район - знайдено рештки 47 бійців Радянської Армії ,встановлено 2 імені. Урочисте поховання призначено на 9 травня 2012 року в селі Юрівка.
  2. Ржищевський район - знайдено рештки 22 бійців Радянської Армії.
  3. Макрівський район - знайдено рештки 11 бійців Радянської Армії.
  4. Таращанський район - знайдено рештки 42 бійців Радянської Армії, встановлено 5 імен, 28 бійців було урочисто поховано 11 травня 2011 року, поховання інших планується на травень 2012 року. http://photo.unian.net/ukr/city/1341/
  5. Білоцерковський район - встановлено місце поховання решток радянських військово-полонених (за архівними данним більше 200 осіб) - роботи плануються на весну 2011 року.
Патріотичне виховання:
   9 травня 2011 року в селі Віта-Поштова - відкрито другий ДОТ-музей Музейного Комплексу «Київський Укріплений Район - Пояс Слави» - створеного під егідою Клубу «Пошук». Власним коштом членів Клубу розчищено та від реставровано ДОТ в якому створено експозицію присвячену героїчній обороні Києва. За цей час проведено більше 100 безкоштовних екскурсій в тому числі для школярів та ветеранських організацій Київа та області. Загалом на даний час музейний комплекс «Пояс Слави» відвідало більше 5000 чоловік.
   19 вересня 2011 року на базі музейного комплексу «Пояс Слави», київським Клубом «Пошук» та Клубом «Червона зірка» була проведена історична реконструкція присвячена героїчній обороні Києва. Перед більш ніж 3000 глядачів було відтворено бій що мав місце біля села Юрівка в 1941 році. На заході були присутні школярі з міста Киева, Віти-Поштової, Тарасівки, ліцеїсти військового ліцею Богуна, курсанти Академії МВС.
   Крім того за цей час Клуб надав допомогу в створенні музею бойової слави в селі Лука Таращанського району.
   Видав брошуру присвячену обороні Києва та музейному комплексу «Пояс Слави».

Міжнародна Співпраця:
   Клуб веде широку міжнародну діяльність - постійно бере участь у вахтах пам’яті на території Росії та Білорусії.
   В цьому році на пошуковцями на території Брянської області Росії було знайдено рештки 83 радянських бійців. Вагомий внесок нашого Клубу в цю роботу відзначені державними нагородами РФ та почесними грамотами, а найбільш активного пошуковця-киянина
- В. Кошубу - відзначено державною нагородою Росії - медаллю «За Активный Поиск».


Перепоховання останків воїнів Червоної Армії
у селі Лука